Duurzame energie afnemen
Onze eigen windenergie

Met de realisatie van Windpark Weert leveren we een bijdrage aan een energieneutraal Weert. Het windpark voorziet met 3 windturbines vanaf begin 2022 ca. 11.000 huishoudens van energie. De vereiste vergunningen vanuit de provincie Limburg en gemeente Weert zijn toegekend. De windturbines worden geplaatst langs de A2, vanaf het wegrestaurant tot aan de Kelperbrug.

Image

Een nieuwe coöperatie

Om het windpark te bouwen en de stroom te leveren aan inwoners van Weert hebben we samen met Eneco Wind b.v. de coöperatie Nieuwe Energie Weert U.A. opgericht. Een bewuste keuze. Want niet alleen maken we zo gebruik van elkaars kennis en ervaring, maar we kunnen zo ook financiële middelen opbouwen om andere energieprojecten in de regio goed te kunnen ondersteunen.

De samenwerking is vastgelegd binnen een nieuwe coöperatie: Nieuwe Energie Weert (N.E.W.) en beide partijen nemen 50% van de kosten voor het windpark voor hun rekening. Door te investeren in de coöperatie WeertEnergie kun jij hieraan meedoen.

Wat doen we met de opbrengsten?

De opbrengst van N.E.W. – 50% is voor WeertEnergie - investeren we in de toekomst weer in nieuwe lokale energieprojecten. Zo kunnen de inwoners van Weert ervan blijven profiteren. Daarnaast is speciaal voor de omwonenden een Omgevingsfonds opgericht. Met het beschikbare geld kunnen zij duurzame buurtprojecten uitvoeren.

Meer lezen over Windpark Weert? Ga naar www.windparkweert.nl.

Image