KennisPlatform WeertEnergie

KennisPlatform

De opvolgers van Theo Jongeling als coördinator zijn Jos Indenkleef en Peter Ramaekers. Jos richt zich op de inhoud en meetings, terwijl Peter meer het proces doet.

Zo heeft Peter een enquête gehouden onder de leden van het KennisPlatform. Met als doel het platform beter te laten functioneren en een mandaat van het bestuur te krijgen over de rollen en verantwoordelijkheden. De eerste samenvatting heeft Peter gedeeld met de leden van het KennisPlatform. 

Het KennisPlatform houdt zich onder meer mee bezig met:
  • Zon onder Wind
    Het platform adviseerde om gebruik te maken van verticale bifocale panelen. Hiermee anticipeerde ze op het voornemen van de overheid om zonnepanelen op landbouwgrond te gaan verbieden. In november 2023 doet het KennisPlatform voorstellen richting het bestuur.
  • Zon op Dak

    Huub Nouwen neemt deel aan het Zon op Dak project, naast de projectmanagers Hidde van Beek en Jens Gort.

Deepdives
  • 24 oktober 2023 was er een informatiesessie over de werking van elektriciteitsmarkten, Power Purchase Agreement (PPA) en hebben de leden geleerd om voor LD (????) een PPA contract rond te krijgen. 
  • 28 november 2023 is er een informatiesessie met externe partijen, het KennisPlatform en bestuursleden van WeertEnergie. De sessie is het vervolg op de presentatie Local4local door André Jurjus (voorzitter van Energie Samen) tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van WeertEnergie op 10 juli 2023. Volgens het KennisPlatform is Local4local de weg om de visie van WeertEnergie ‘lokaal opgewekte duurzame stroom voor de lokale bewoners, bedrijven en instanties in de gemeente Weert’ beter te kunnen realiseren in de toekomst. 
Interesse
Het KennisPlatform kan nog versterking gebruiken. Heeft bovenstaande je interesse gewekt? Wil je meedenken en onderzoeken hoe we  innovatieve ontwikkelingen in de Weerter energietransitie kunnen toepassen? Meld je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan. 
Image

Mijn WeertEnergie