Geslaagd duurzaamheidsplein op braderie

Geslaagd duurzaamheidsplein op braderie Weert

WeertEnergie organiseerde, in het kader van haar 10-jarig bestaan, het Duurzaamheidsplein op de Meikoel tijdens de braderie in Weert op 23 juli 2023. Het was een gezellig plein met kramen en als publiekstrekker de camper Stella Vita van het Solar Team Eindhoven.

Wethouder Lizbeth Steinbach opende samen met voorzitter Kees de Korver van Weert Energie het #duurzaamheidsplein. Als echte kooplui spraken ze het publiek toe door de megafoon. De  openingshandeling bestond uit het bevestigen van tochtstrip aan de winkeldeur van #warmwonenwinkel.

Op het plein stonden kramen van: IVN Weert/NMCWeert, #Weerterlandhout, Herenboeren Land van Weert, camper StellaVita van Solar Team Eindhoven, Om | nieuwe energie, Weertenergie, Warm wonen thuis, Warm wonen in weert, doetank publiek ontzorgen, stadsecoloog Benjamin van Leeuwen en de bus van Waterklaar. Leden van Weert Energie deelden zonnebloemen uit en wie bij de stadsecoloog een tegel uit de tuin inleverde, kreeg een gratis plantje om de tuin mee te vergroenen.

De dag begon druilerig, maar in de middag werd het droog en kwamen er meer mensen een kijkje nemen.

Image

Mijn WeertEnergie