Investeren in certificaten van WeertEnergie
Samen investeren in een schone toekomst.

Zonnepark Altweerterheide en Windpark Weert produceert duurzame energie van én voor de inwoners van de gemeente Weert. De ontwikkeling en exploitatie van Zonnepark Altweerterheide gebeuren 100% in eigen beheer. De ontwikkeling en exploitatie van Windpark Weert gebeuren in samenwerking met Eneco Wind BV, binnen een nieuwe coöperatie: Nieuwe Energie Weert.

Als lid van WeertEnergie kun je certificaten kopen voor een bedrag van € 100,- per stuk. De certificaten hebben een looptijd van 5, 10 of 15 jaar. Ze staan op naam en kunnen worden overgedragen. De certificaten worden ingezet om zowel het zonnepark als het windpark van WeertEnergie te financieren. De coöperatie keert jaarlijks een rendement uit – naar verwachting tussen de 4 en 5% - aan de certificaathouders en koopt de certificaten na de looptijd terug.

Met de totale investering voor het zonnepark met opslagbatterij en het windpark is een bedrag gemoeid van ruim 8 miljoen euro. Het geld van de ledencertificaten wordt door WeertEnergie ingebracht als eigen vermogen. We hebben een minimaal eigen vermogen van € 1.375.000,- nodig. Het resterende benodigde bedrag wordt tegen een lage rente (Subsidieregeling voor Duurzame Energie: SDE+) bij een bank geleend.

Meer lezen over de rente, risico’s en de te ondernemen stappen?

Al eens gedacht aan het kopen van certificaten voor je kinderen en/of kleinkinderen? Een doeltreffende investering in de toekomst!