Zonneparken Weert

WeertEnergie streeft er naar om in Weert diverse zonneparken te realiseren. Mogelijk gecombineerd met opslag in een centrale batterij-unit.

Het zonnepark op Altweerterheide is een pilot. WeertEnergie wil leren hoe dat het beste ka

natuur09 m

n om zo ook in andere wijken van Weert iets dergelijks te realiseren.

Met de campagne 'Deel de Zon' kunnen inwoners van de gemeente Weert meewerken aan het zelf produceren van groene energie, en het meeprofiteren van het rendement op dergelijke installlaties.

Wil je meer weten over de campagne 'Deel de Zon'? Klik hier


Zonnepark op Altweerterheide

WeertEnergie is de initiatiefnemer van het collectieve zonnepark op Altweertheide. Daar komen meer dan 5000 zonnepanelen bij sportpark Op den Das en op het dak van de ernaast gelegen kippenboer aan de Bochtolterweg in Altweerterheide.

Het collectieve zonnepark is een mooi alternatief van mensen die aan lokaal opgewekte groen energie willen doen, maar zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen.

Dat kan doordat het dak niet gunstig ligt ten opzichte van de zon, er obstakels zijn die de zon tegenhouden (bomen) of omdat je in een apartement woont en zelf geen dak hebt.

Deelnemen aan het collectief zonnepark kan op verschillende manieren:

  • via de postcoderoos (overheidsregeling): voor iedere 1.000 kWh die je wilt afnemen, leg je 1990 euro in. De looptijd is 15 jaar.
  • via certificaten van minimaal 100 euro. Het verwachte rendement is 4% en de looptijd is 5 jaar.

Rekenvoorbeeld

Je doet mee voor 1.000 kWh en stort eenmalig € 1.990,00.

Aan het einde van het contractjaar van jouw energieleverancier krijg je op de afrekening de eerste 1.000 kWh gratis voor wat betreft de Energiebelasting – KORTING op nota inclusief BTW = € 126,54.

Vanaf dat moment wordt je voorschot aan de energieleverancier aangepast met de korting op de energiebelasting (€ 10,00 per maand).

Natuurlijk is de omvang van de Energiebelasting niet elk jaar even hoog, maar gezien het verleden zal een forse verlaging er niet in zitten.

Daarnaast krijg je van WeertEnergie elk jaar € 50,00 als een vergoeding voor de stroomkosten. Door WeertEnergie omschreven als rendementsvergoeding.

Bovenstaande laat zien dat tegenover een eenmalige inleg van € 1.990,00 een jaarlijkse besparing / vergoeding staat van ca. € 175,00 - Dit gedurende 15 jaar, wat neerkomt op € 2.625,00.

Over 15 jaar ontvang je dus € 635,00 meer dan je ingelegd hebt in het eerste jaar: opbrengst 2625 - inleg 1990 = winst 635,- euro.

Dit komt neer op een rendement van ca. 4,25% gemiddeld over deze 15 jaar.

Ter vergelijking:

Bij de huidige rentetarieven van de banken op spaarrekeningen ( 0.01 / 0.03% ) is de inleg van € 1.990,00 na 15 jaar gegroeid ! tot bijna € 2.000,-.

Wil je meedoen met de Postcoderoos, of andere info, vul dan onderstaand(e) formulier(en) in.

Word lid van Weert Energie