Zonnepark Leveroysedijk - vervolg

Zonnepark Leveroysedijk - vervolg

Onze hoofdaannemer Kieszon is met een grote ploeg mensen hard en intensief aan het werk met de opbouw van de ondersteuningsconstructies voor de zonnepanelen. De staande dragers rusten op de grond in een metalen bakje, dat met beton wordt gevuld. Hierdoor ontstaat er een stabiele ondergrond op het bestaande maaiveld.

Volgende week zal worden begonnen met het leggen van panelen en het aanbrengen van de bedrading. In totaal 8.624 st. van elk 40 kilo zwaar. Een hele klus voor de nog resterende 7 weken. Want op 15 oktober moet dat allemaal klaar zijn.

Begin september begint ook Watt-Infra met de graafwerkzaamheden voor de verbindingskabel naar het Windpark. Dan zullen de onverharde wegen zoals de Galgenbergweg en de 1e Schoorbaan tijdelijk niet te gebruiken zijn. Onder het verharde deel van de Galgenbergweg wordt geboord.

Het bedrijf DBT is bezig met de voorbereidingen voor het plaatsen van de 2 grote transformatoren die de opgewekte stroom met de gewenste spanning van 20.000 Volt en de juiste frequentie (50 hrz) naar het station bij windmolen 1 leidt. Vervolgens gaat deze stroom met zogenaamde 'cable pooling' door de kabel die van het windpark naar het station van Enexis in Kampershoek is aangelegd. Bij cable pooling delen zonne- en windparken één elektriciteitsaansluiting, waardoor de capaciteit van de kabel efficiënter wordt benut.

Image

Mijn WeertEnergie