WeertEnergie overhandigt cheque aan dorpsraad Altweerterheide

WeertEnergie overhandigt cheque aan dorpsraad Altweerterheide

Mart Brey, secretaris van WeertEnergie, overhandigde op donderdagavond 15 december een cheque aan Ron Peeters van de dorpsraad Altweerterheide. Het gaat om een jaarlijks bedrag van duizend euro voor groene initiatieven, die bijdragen aan de leefbaarheid van Altweerterheide.

WeertEnergie heeft in 2019 het eerste zonnepark met buurtbatterij van Limburg en Nederland in Altweerterheide aangelegd. Het park levert stroom voor vierhonderdvijftig huishoudens. Ongeveer het aantal huishoudens in Altweerterheide, waardoor het dorp energieneutraal is.

“Als WeertEnergie vinden we het belangrijk dat Altweerterheide niet alleen de lasten, maar ook de lusten van het zonnepark ervaart. Dat is voor ons een reden om het dorp extra mogelijkheden te geven om kleinschalige, duurzame projecten te realiseren, die de leefbaar-heid in het dorp vergroten”, aldus Mart Brey.

Ron Peeters, sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de dorpsraad Altweerterheide, is blij met het toegezegde bedrag. “Duurzaamheid en klimaat zijn belangrijk. Altweerterheide is het groene hart van Weert en heeft nu ook een groen energiehart.” Bij de dorpsraad zijn al aanvragen ingediend. Zoals een duurzame lichtvoorziening voor de tennisvereniging.

Image

Mijn WeertEnergie