Hamerstuk juli 2022

In mijn vorige Hamerstuk heb ik aangegeven hoe belangrijk de leden zijn voor onze vereniging. Zonder leden überhaupt geen vereniging én zonder actieve leden geen succesvolle vereniging! Ik ben erg blij met de verschillende activiteiten waar leden bij betrokken zijn: de ledendag natuurlijk, maar ook de praatjes in het infocentrum iedere donderdag, de bijeenkomsten van het Kennisplatform, de bezetting van de WarmWonenWinkel, etc. En er zit nog meer in het vat.

Missie/visie

Naast deze georganiseerde bezigheden, zoeken we ook leden die mee willen denken: het bestuur is druk doende de missie/visie voor WE opnieuw te definiëren. Ook hier is ledenbetrokkenheid zeer belangrijk en we zoeken daarom 10 – 20 leden die via een klankbordgroep hierover willen meedenk. Dus geef je op!

Succesvolle dagen

De opening van het windpark en de daaropvolgende ledendag waren volgens mij een succes. De ledendag is door meer dan 100 leden en partners bezocht en we horen veel positiefs over het programma. Jammer, dat de molen stilstond (oei, oei Henk toch – zie verder in deze nieuwsbrief), maar dat werd meer dan goed gemaakt door het inspirerende en vaak humoristische verhaal van hoogleraar Jan Jonker. Hem hoef je het belang van energie coöperaties voor de energietransitie in ieder geval niet uit te leggen. De organisatie van de ledendag was echt dik in orde en Henk, Arjanne, Karin en Margert nogmaals enorm dank.

Troetelnamen

Tijdens de ledendag hebben we jullie opgeroepen om na te denken over troetelnamen voor de molens. Tot nu toe hebben we enkele suggesties ontvangen. Daarom nogmaals de oproep aan allen om de grijze cellen in werking te zetten en met originele namen te komen. Molen 1, 2 en 3, zoals ze nu heten, is niet echt inspirerend.

Windpark Weert

Over de molens zelf vertelt Henk verderop in de nieuwsbrief meer. Rest mij om te zeggen, dat we matig tevreden zijn. De molens zullen bijna zeker op de geplande datum van 6 september 2022 klaar zijn, maar de hoop was dat we nu echt al behoorlijke productie zouden kunnen draaien en dat is helaas nog niet zo.

Bospop groen

Tot slot zullen de bezoekers van Bospop op het terrein verschillende uitingen van WeertEnergie zien. We hebben de handen ineengeslagen met de organisatie van het festival, dat als een van de weinige festivals in Nederland een eigen stroomaansluiting heeft en daarmee de dieselaggregaten niet meer nodig heeft. Wij voorzien via groencertificaten het festival van groene stroom van Weerter bodem en proberen de bezoekers enthousiast te maken om ook groene stroom via WeertIOM af te nemen. Dit jaar is alles nog wat bescheiden, maar volgend jaar hopen we onszelf echt groots op de kaart te kunnen zetten samen met Bospop.

Ik wens jullie allen een prachtige zomer met veel zon en veel wind, maar af en toe ook een beetje regen voor de natuur.

Kees de Korver 
voorzitter WeertEnergie

Image

Mijn WeertEnergie