Hamerstuk - april/mei

Hamerstuk - april/mei 2022

Wat was het een mooi gezicht! Peter Gloudi was met een smoes naar de WarmWonenWinkel gelokt. Terwijl daar een zogenaamde vergadering plaatsvond, kwam de burgemeester binnenlopen met een reeks gasten en werd Peter in het zonnetje gezet voor al zijn activiteiten voor de Weerter gemeenschap in de afgelopen decennia. Een prachtige en zeer verdiende Koninklijke onderscheiding werd hem daarna opgespeld. Peter ook namens Weert Energie van harte gefeliciteerd – zonder jou was deze coöperatie nooit geworden tot wat zij nu is!

Tja en hoe gaat het verder met Weert Energie: er zijn weer veel activiteiten die de moeite van vermelden waard zijn:

  • De windmolens gaan OK, niet top. Molen 1 (de meest noordelijke) draait nu alweer enkele weken en lijkt zonder problemen te zijn. Molen 3 is volgens de planning nu in de overdrachtsfase, maar molen 2, die eigenlijk al lang had moeten draaien heeft een storing, die maar niet gevonden kan worden. Het is erg jammer, want met de wind van de afgelopen maand hadden we veel groene energie kunnen produceren en met de huidige stroomprijzen al veel kunnen verdienen.
  • De officiële opening van het windpark vindt plaats op 10 juni. Dit is een officiële happening, die we samen met Eneco doen. Daarnaast organiseren we als WeertEnergie op 11 juni ons eigen feest voor alle leden. De uitnodiging voor deze speciale ledendag hebben jullie reeds ontvangen.
  • Even daarvoor – op 24 mei – houden we de ALV in het vernieuwde NMC. We hebben een paar bijzondere gasten, die een interessant verhaal houden over burgerparticipatie en de energietransitie. Zet aub ook een rode cirkel om deze datum in jullie agenda en mocht je mensen kennen die ook interesse zouden hebben om aanwezig te zijn, dan zijn die als introducee van harte welkom.
  • Op de ALV zullen we ook een voorstel ter tafel brengen voor de aanleg van een nieuw zonnepark op een afvalstort in de buurt van de windmolens.
  • Met enkele bewoners van Laarveld zijn we in gesprek om langs de Randweg Noord een gezamenlijk zonneparkje aan te leggen via de nieuwe postcode regeling. Lijkt veelbelovend en we gaan het vergunningtraject opstarten.
  • Bij WarmWoneninWeert gaan 8 nieuwe energiecoaches aan een opleiding beginnen. Dit is een enorme uitbreiding van de capaciteit, die hard nodig is om de vele mogelijkheden tot verduurzaming van de woningen in Weert te ondersteunen.

WeertEnergie bruist en er is veel werk aan de winkel. We blijven daarbij zoeken naar vrijwilligers, die zich in willen zetten voor bv de bezetting van de WarmWonenWinkel aan de Meikoel, of als energieverkenner, of als projectbegeleider of als deelnemer aan het kennisplatform, of …. Er is dus altijd behoefte aan ondersteuning en indien je daarbij wilt helpen voor de goede zaak, laat het ons dan zeker weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kees de Korver

Image

Mijn WeertEnergie