Gezellig druk tijdens opening Warm Wonen Winkel

Gezellig druk tijdens opening Warm Wonen Winkel

Gezellig druk was het gisteren bij de opening van de Warm Wonen Winkel - infocentrum Duurzaamheid in de binnenstad van Weert. Belangstellenden kwamen binnen voor het afhalen van de gratis LED lamp (eerste 100 bezoekers) en de interessante presentaties. Zo vertelde Loes Janssen (gemeente Weert) over het afkoppelen van hemelwater, Theo Jongeling over de Weerter Routekaar Energietransitie en welke rol WeertEnergie daarin speelt, Henk Lambrichts over het Windpark Weert en Haico Offermans (Wonen Limburg) over de energietransitie voor huurders.
De kinderen kneedden lekker met hun handen in de zwarte aarde om zaadbommen te maken. Ze mengden de aarde met bloemenzaadjes en namen de bolletjes mee in een eierdoosje. Het is de bedoeling dat ze de zaadbommetjes in het groen gooien. Na verloop van tijd komen er allerlei kleurrijke bloempjes te voorschijn.

Buiten voor de WarmWonenWinkel hielden wethouder Henk Van De Loo en Kees de Korver van WeertEnergie een woordje. Gezamenlijk trokken ze het doek van de geveltuin voor het pand. Hiermee gaven ze het startschot van het NK tegelwippen in Weert. De geveltuin voor de winkel is een mooi voorbeeld van tegels eruit en planten erin. Vervolgens werd het glas geheven met de aanwezigen. 

Kijk ook op https://www.weertdegekste.nl/2022/03/geveltuin-warm-wonen-winkel-onthuld-tijdens-opening/
Image

Mijn WeertEnergie