Hamerstuk - februari 2022

Hamerstuk februari 2022

Wat een knotsgekke wereld: op het moment dat we hier denken dat de wereld weer in orde is, we bevrijd zijn van corona en Vastelaovendj vieren, begint even verderop een oorlog. Ik zal me in mijn rol als voorzitter van WeertEnergie onthouden van politieke statements, maar betuig bij deze mijn ondersteuning aan de Oekraïners.

Het is nu een jaar geleden dat ik mijn eerste Hamerstuk schreef. Het gaat allemaal erg snel en wat is er veel gebeurd. De molens, de Warm Wonen Winkel, de groep vrijwilligers die helpt, het kennisplatform met allemaal nieuwe leden, de relatie met de gemeente, het energieleveringscontract met de gemeente, de discussie over het nieuwe zonnepark, het dak van Nering Bögel, door de grens van 400 leden etc. De vereniging is in beweging, maar we zullen hier zeker niet stoppen en vrolijk doorgaan WeertEnergie verder te laten bruisen.

Bij de molens is de laatste wiek gemonteerd en is het een kwestie van elektrisch afmonteren, proefdraaien en dan gaan we echt draaien en stroom produceren. De tijd van plannen, bouwen en testen is voorbij. Nu wordt het serieus!

De komende maand zal ook ons infocentrum officieel geopend worden. Samen met het NK stoeptegels wippen en andere activiteiten zal dit ongetwijfeld een mooi feest worden en iedereen is – uiteraard – van harte welkom. Ook voor jullie als leden zal er nog apart een mooie ontvangst worden georganiseerd.

Ik wens iedereen een bruisende en energieke Vastelaovendj. 

Kees de Korver

Image

Mijn WeertEnergie