Bezoek zonnepark Altweerterheide

Bezoek zonnepark Altweerterheide

De voltallige gemeenteraad van Heeze-Leende bracht op 15 mei een bezoek aan het Zonnepark Altweerterheide. Ze wilden met eigen ogen het park zien en inspiratie opdoen over innovatieve duurzame energie-oplossingen. Ondanks de dreigende luchten lieten de weergoden zich van de goede kant zien.  

Aan het woord

Hans de Jong, directeur van de holding WeertEnergie heette de aanwezigen van harte welkom. Kees de Korver, voorzitter van WeertEnergie, vertelde hoe snel de energietransitie gaat. Wethouder Geert Gabriëls van Weert benadrukte dat het gaat om eerlijke, kansrijke en groene energietransitie. Wethouder Frank de Win van Heeze-Leende was blij met de mogelijkheid om het zonnepark te bezoeken en kennis op te doen bij de presentaties van de aanwezige deskundigen.

Rondleiding

Gerard te Boekhorst (projectleider van het zonnepark Altweerterheide) vertelde over de totstandkoming van het zonnepark. Aangevuld door penningmeester Jan Scholts. Bert ten Haaf (soltronergy) legde uit hoe het plan is gerealiseerd. Menno van den Donker ging dieper in op de batterij en haalde het onderzoek Coopstore aan dat hier is uitgevoerd. 

Kennisplatform

Peter Ramaekers liet aan de hand van een proefopstelling zien hoe je op duurzame manier van water waterstof maakt. Wim Op den Buysch haalde een onderzoek aan waaruit blijkt dat het technisch en economisch mogelijk is om aquathermie in Weert toe te passen. "Dat kan, omdat de Zuid-Willemsvaart door Weert loopt en dicht bij stedelijk gebied ligt." 

Quiz

Het programma werd afgesloten met een quiz. Even checken of alle opgedane informatie ook was onthouden. Dat was zeker het geval. Het was een informatieve en boeiende middag met hopelijk een vervolg.

Image

Mijn WeertEnergie