Algemene Ledenvergadering - 28 november 2019

De opkomst van de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 28 november was enorm. Zo’n tachtig leden waren aanwezig. Gastspreker was André Dippell, directeur van de collectieve energieleverancier Samen Om. Hij hield een pleidooi voor overstappen op groene stroom, die door lokale energiecoöperaties wordt opgewekt. Ook WeertEnergie levert de opgewekte stroom van Zonnepark Altweerterheide en straks van het Windpark Weert aan deze energiemaatschappij. Onder de naam Weert | Om.

Vervolgens nam Hans de Jong van het Kennisplatform van WeertEnergie het woord. Uit een lijst van zeven projecten zijn uiteindelijk vier ‘haalbare’ duurzame energieprojecten overgebleven.

  • groene waterstof: om mee te koken, te stoken en op te rijden (Peter Raemakers)
  • laadpalen en laadpleinen in binnenstad Weert (Bas Vos)
  • aquathermie: energie uit oppervlakte water, afvalwater en drinkwater (Wim op den Buijsch)
  • zonneparken 2.0: kleinschalige zonneparken die de natuur, voedselproductie en leefomgeving niet verstoren (Menno van den Donker)

De genoemde projecten worden verder uitgewerkt en vertaald naar businessplannen. Lijkt het je leuk om je in een onderwerp te verdiepen? Het Kennisplatform kan alle hulp goed gebruiken. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..